När Laura tar jobb som kyrkovaktmästare är det inte bara hennes slackerpojkvän Sebastian som reagerar. Vad ska hon i en kyrka att göra?
Laura är dock inte ensam om att ha ett bristfälligt religiöst CV. På plats i den uråldriga kyrkan blir hon en del av ett spretigt persongalleri, där såväl präst som delar av församlingen har lik i lasten. Men den som gör mest för att vredga högre makter är domprosten själv, vars metoder för att attrahera en ny, yngre målgrupp väcker krafter som borde ha fått vila i frid.
Syndernas förlåtelse är en skruvad och teologiskt fullmatad romandebut om tro och tvivel, om förtrollningen av världen och om sekulariseringen av Svenska kyrkan. Och i slutändan om hoppet vi alla delar: att någon ska förlåta våra synder.
en vildsint och helt oförutsägbar skröna. Den kränger sig igenom såväl biblisk som annan mytologi, nordisk historia (Kristian Tyrann, eller snarare hans älskarinna, spelar en inte så liten roll) och myten om en flamländsk häxa. Men hela tiden förankrat i en förvirrad samtid, där inte bara religion utan också klassmedvetenhet och feminism ryms.
Annina Rabe, ETC
en väldigt underhållande bok, och ändå är det ögonblicken av ren, existentiell skräck som dröjer sig kvar. Även ateister kan som bekant hamna i lägen där de griper desperat efter bönen, hur psykotiskt det än kan framstå. Den stora styrkan i Nanna Olasdotter Hallbergs debutroman är just detta - att hon efter alla upptåg och infall faktiskt gör längtan efter det eviga begriplig.
Kristina Lindquist, Dagens Nyheter
Författarens intresse för historia är genuint. Med ett sjuhelvetes schwung redogör hon för Stockholms blodbad, den danske kung Kristian och hans frilla Dyveke, det är som P3 Historia uppskruvat till max.
Åsa Linderborg, Expressen
"Nanna Olasdotter Hallberg skriver flyhänt och med ett skarpt öga för detaljer och absurda vändningar och kommentarer."
Anders K Gustafsson, Skånska Dagbladet
"Nanna Olasdotter Hallberg fångar samtiden snyggt ... Romanen är så händelsedriven, ruschig, underhållande."
Lena Kvist, Borås Tidning
En roman som ger hopp om att svensk skönlitterär utgivning fortfarande kan överraska.
Kristian Ekenberg, Gefle Dagblad